اختلال خواب کودکان
ADHD | بیش فعالی و نقص توجه
مشاوره کودک
مشاوره افسردگی کودک
پرخاشگری کودک
مشاوره نوجوان
مشاوره اوتیسم
مشاوره لجبازی کودک
مشاوره اضطراب کودک
مشاوره اعتیاد بازی کامپیوتری
مشاوره نافرمانی کودک
مشاوره تربیت کودک
مشاوره اختلال یادگیری
نقشه مغزی
بیوفیدبک
مشاوره خارج از کشور
مشاوره با چت
مشاوره در تلگرام
مشاوره در واتساپ
مشاوره تلفنی
مشاوره در روبیکا
اختلال خواب در بزرگسالان
مشاوره افسردگی
مشاوره فوبیا و ترس
مشاوره اضطراب
مشاوره دو قطبی
مشاوره وسواس فکری
مشاوره پانیک
مشاوره اعتماد به نفس
مشاوره اعتیاد
مشاوره جنسی
مشاوره ازدواج
مشاوره طلاق
مشاوره خیانت
مشاوره ازدواج مجدد
مشاوره عاطفی
بازی درمانی
هنر درمانی
کاردرمانی
گفتار درمانی
دارو درمانی
روان درمانی
مشاوره خانواده برای معتادان
مشاوره خانواده با رویکرد اسلامی
مشاوره مخالفت خانواده با ازدواج
مشاوره خانواده آنلاین
مشاوره رفتار با خانواده همسر
روان پزشکی کودک
روانپزشکی نوجوان
مشاوره تحصیلی کودکان
مشاوره تحصیلی کنکور
مشاوره تحصیلی نوجوانان
استعدادیابی کودکان
استعدادیابی جوانان
استعدادیابی نوجوانان
استعدادیابی دانش آموزان
روانشناسی سازمانی صنعتی
مشاوره کسب و کار آنلاین
مشاوره کسب و کار خانگی
مشاوره کسب و کارهای کوچک
مشاوره راه اندازی کسب و کار
مشاوره شغلی دانش آموزان
مشاوره شغلی دانشجویان
ثبت نام / ورود
021 77777000
شماره تماس جهت نوبت دهی
دانستنی های روان رشد
انتشار: ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
نویسنده: ادمین روان رشد
دسته بندی: مشاوره و درمان بزرگسالان
این مقاله توسط فرزاد آصفی فر از نظر تخصصی بررسی و تایید شده است
مشکلات یا اختلالات روانی به هر نوع مشکل و علامت روانی اشاره دارد که روی افکار، احساسات و رفتارهای مبتلایان تاثیر منفی می گذارد؛ به گونه ای که باعث مختل شدن زندگی عادی، کار و روابط بین فردی آنها می شود. افسردگی و اضطراب از جمله شایع ترین مشکلات روانی در جهان هستند. درمان مشکلات روانی کاملا امکان پذیر است. بر اساس داده های مطالعه شده در اروپا، همه گیری مشکلات روانی، در یک سال یا به صورت مادام العمر در مردم اروپا، به ترتیب 11.5 و 25.9 درصد است. مشکلات افسردگی و اضطرابی در صدر بیماری های روانی در اروپا هستند. رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران، مشکلات روانی افسردگی و سپس اضطرابی را در راس بیمار های روانی ایران اعلام کرده است.
همه ما به خوبی می دانیم که مشکلات روانی در حال افزایش هستند. افزایش مشکلات روانی فقط در ایران نیست. همانطور که اشاره شد، مشکلات روانی در کشورهای توسعه یافته ای مثل آمریکا و کشورهای اروپایی نیز یکی از مشکلات جدی در سیستم سلامت و بهداشت روان است. مشکلات روانی افسردگی، اضطراب، مشکلات روانی وسواس و مشکل استرس پس از سانحه (PTSD)، از جمله مهم ترین و شایع ترین مشکلات روانی در جهان هستند.
مشکلات روانی مرتب با اختلالات افسردگی صرفا محدود به اختلال افسردگی اساسی یا MDD نیست. افسردگی دو قطبی و افسردگی مزمن یا دیستایمیا نیز دو نوع متفاوت از مشکلات افسردگی هستند که خوب است حتما برای درمان آن ها به جلسات مشاوره افسردگی آنلاین و یا حضوری مراجعه کنید.
گاهی شدت علائم و نشانه های افسردگی به گونه ای نیست که فرد عملکرد روزانه اش سر کار یا با دوستانش مختل شود. با این حال، همواره دارای انرژی پایین، احساس بی انگیزگی و بی هدف بودن زندگی است. اگر علامت ها و نشانه های افسردگی اساسی شدنشان کمتر باشد و مدت زمان بیشتری در فرد باشند، به آن افسردگی مزمن یا دیستایمیا می گویند.
افراد با مشکلات افسردگی مزمن یا دیستایمیا:
مشکلات روانی افسردگی دو قطبی یکی از جدی ترین مشکلات است که باید به آن توجه ویژه داشت. یکی از جدی ترین مشکلات روانی افراد مبتلا به افسردگی دو قطبی احتمال خودکشی، کارهای ریسکی و خطرناک در دوره های شیدایی آنها است. برای همین، اطرافیان باید مواظب باشند که این افراد به خود آسیب های جبران ناپذیر نرسانند. افراد با مشکلات روانی افسردگی دو قطبی دارای دو طیف رفتاری و روانی هستند: 1. افسرده و 2. شیدایی یا مانیا. در دوره افسرده، فرد مبتلا دارای علامت ها و نشانه هایی است که در بالا اشاره کردیم. در دوره شیدایی یا مانیا علامت و نشانه های زیر وجود دارد. علامت ها و نشانه های مانیا یا شیدایی:
در صورت وجود علامت ها و نشانه های افسردگی دو قطبی، نیاز فوری به مراجعه به روانپزشک هست. روش های درمانی کارآمدی برای افسردگی دو قطبی وجود دارد که می تواند به مبتلایان کمک کند.
مشکلات اضطراب و استرس نیز از بیماری های روانی شایع در جهان هستند. هر چند افسردگی شایع ترین بیماری روانی است، می توان مشکلات اضطراب و استرس را به خواهر یا برادر دو قلوی آن تشبیه کرد. مشکلات اضطرابی معمولا در دو حالت مستقل و همراه با سایر مشکلات روانی وجود دارند. منظور از حالت مستقل این است که مشکل اضطراب و استرس خود یک مشکل روانی مستقل از سایر بیماری ها است که باعث آزار و اذیت فرد مبتلا می شود. منظور از «همراه با سایر مشکلات روانی» این است که یا: 1. اضطراب ثانویه به مشکل روانی اصلی است یا 2. علامت های اضطراب و استرس خود یک مشکل روانی مستقل و اصلی است که در کنار یک مشکل و اختلال روانی دیگر وجود دارد. مشکلات اضطرابی در قالب اختلال های روانی مختلفی خود را نشان می دهند. مشکلات روانی مانند اختلال اضطراب تعمیم یافته (GAD)، اختلال حملات هراس یا پانیک، اختلال فوبی یا ترس افراطی، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال ترس از فضاهای باز یا بسته از جمله مشکلات روانی مرتبط با اضطراب و استرس هستند. در ادامه شایع ترین علامت های مشکلات اضطراب و استرس را می خوانید:
تا قبل از 2013، اختلال های وسواس جزو مشکلات اضطرابی طبقه بندی می شدند. انجمن روانپزشکی آمریکا موسوم به APA در بررسی های بیشتر خود به این نتیجه رسید که مشکلات وسواسی خودشان طبقه مجزایی از مشکلات روانی هستند. از همین رو، طبقه ی جداگانه ای را به اختلال وسواس فکری-عملی یا OCD اختصاص داد.
1. مشکلات وسواسی که در سطح فکر هستند، باعث آزار فرد می شوند و در رفتار خود را نشان نمی دهند
2. مشکلات وسواسی که در رفتار دیده می شوند و برای فرد مشکل ایجاد می کنند. در افراد مبتلا به مشکلات وسواس، معمولا هر دوی مشکلات وسواس فکری و عملی دیده می شود. از انواع مختلفی از مشکلات وسواس های فکری و عملی می توان به وسواس مو کندن، چک کردن، نظم و ترتیب، نظافت و تمیزی و انجام برخی کارها با الگویی خاص اشاره کرد. در زیر مشکلات وسواس فکری و وسواس عملی را می خوانید.
برخی از خانم ها، بعد از زایمان دچار نوعی از وسواس های فکری می شوند. آنها معمولا از داشتن افکار آسیب زدن به کودک خود رنج می برند. برخی از آنها از ترس آسیب زدن به نوزاد تازه به دنیا آمده، از فرزند خود دوری می کنند.
رفتارهای تکراری یا اعمال ذهنی که فرد در انجام یا فکر کردن به آنها احساس اجبار دارد. اجبارهای عملی به شکلی واقع بینانه با رویدادی ترسناک یا ناراحت کننده مرتبط نیستند و آشکارا کاری افراطی و اضافه به نظر می رسند.
آخرین مشکل روانی که باید به آن بپردازیم، اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD است. اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) مشکل روانی مرتبط با وجود سابقه یک رویداد ناخوشایند برای فرد است. این رویداد ناخوشایند به گونه ای بوده است که باعث احساس به خطر افتادن جدی زندگی، تجربه مرگ حتمی یا آسیب جدی به عزت نفس و ارزشمندی فرد شده است.
هر کدام از رویدادهای بالا یا موارد مشابه می تواند طیفی از علامت ها و نشانه های مشکلات استرس پس از حادثه (PTSD) را برای فرد ایجاد کند. هر علامت می تواند دارای شدتی از خفیف تا متوسط و شدید داشته باشد.
بدون شک، روش های درمانی مختلفی در درمان شایع ترین مشکلات روانی بزرگسالان وجود دارد. در واقعیت هم همین است. از آنجایی که بشر در طول حیات خود بر کره ی خاکی همواره با شایع ترین مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب روبرو بوده است، روش های درمانی مختلفی را هم برای آنها طراحی کرده است. دارو درمانی یکی از اولین درمان ها در بهبود مشکلات شایع روانشناختی است. متخصصان روانپزشکی با تجویز داروهای کارآمد برای مشکلات روانشناختی به بیماران خود کمک می کنند. دارو های ضدافسردگی و ضد اضطراب از مهم ترین دارو هایی هستند که بیشترین مصرف را در جهان دارند.
روان درمانی و مشاوره نیز از درمان های مهم در بهبود علامت ها و نشانه های مشکلات شایع روانشناختی هستند. روانشناسان، مشاوران و روانپزشکان آموزش دیده در حرفه ی رواندرمانی و مشاوره می توانند به بیمارانشان خدمات بدهند. در روان درمانی و مشاوره بر افکار و احساسات، الگوهای رفتاری افراد، خاطرات گذشته، مهارت های مدیریت چالش های روانی، مهارت های مدیریت مشکلات زندگی و موارد مشابه پوشش داده می شود. رواندرمانی نیاز به تعداد جلسات هفتگی منظمی با رواندرمانگر دارد.
مصرف داروها در دوره درمانی طبق نظر روانپزشک است. تعهد به فرآیند درمان و پیروی از دستورالعمل رواندرمانگر و روانپزشک از مهم ترین مولفه های درمان موفقیت آمیز در دارو درمانی و رواندرمانی است. درمان های غیر دارویی یا فناوری محوری مانند تحریک مغناطیسی مکرر مغز (rTMS) و تحریک الکتریکی مغز (tDCS) نیز از جمله درمان های جدید در بهبود مشکلات روانشناختی شایع بزرگسالان هستند. در این روش ها، عملکرد عصبی نواحی خاصی از مغز که در ایجاد مشکلات روانشناختی نقش داشته اند، تغییر داده می شود.
به شکلی که علامت و نشانه های مشکل روانشناختی برطرف شود. برخی از روش های غیر دارویی مانند تحریک مغناطیسی مکرر مغز یا همان rTMS دارای تاییدیه سازمان های غذا و داروی کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، بریتانیا، فرانسه و از جمله ایران در بهبود مشکلات روانشناختی مانند افسردگی و وسواس هستند. نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، این است که هیچ کدام از این درمان ها، رقیب هم نیستند. هر روش درمانی دارای نقش خاص خود در بهبود علامت و نشانه های مشکلات روانشناختی هستند. از همین رو، روانپزشکان و روانشناسان این درمان های تاثیرگذار را در کنار هم و به صورت مکمل استفاده می کنند.
اشتراک گذاری مطلب در :
مطالب پیشنهادی روان رشد
طرحواره درمانی چیست و چه تکنیک هایی دارد؟
۱۴۰۳/۰۲/۲۴
روانشناسی مهاجرت، کشف راز تغییرات بزرگ زندگی و راه موفقیت در زندگی جدید
تفاوت اختلال دوقطبی نوع یک و دو
ترس از ازدواج یا گاموفوبیا
تروما چیست و انواع آن چه هستند؟
تفاوت استرس و اضطراب چیست؟
اختلال اضطرابی چیست؟
انواع فوبیا و علائم آن ها
آماده همسر شدن: چک لیست ضروری برای ازدواج موفق
چرا برخی از والدین در تربیت کودکشان خشمگین و عصبانی میشوند؟
عوامل تاثیرگذار در نیاز به داروهای روانپزشکی
بررسی ویژگی های روانی انسان ها در دوران سالمندی
مشکلات روانشناسی سالمندان: کی باید نگران سالمندمان شویم؟
ترس از رانندگی چیست و چگونه آن را از بین ببریم؟
روش های مدیریت خشم چیست؟
چطور با شکست عشقی کنار بیاییم و دوباره خودمون رو پیدا کنیم؟
راه های درمان ترس از مرگ
مصرف ماریجوانا چه تاثیری بر مغز دارد؟
روان شناسی زرد، چگونه باورهای فریبنده ذهن شما را بازیچه میکنند؟!
کمالگرایی چیست و در چه افرادی رخ میدهد؟
درمان افسردگی با نوروفیدبک
تفاوت افسردگی ماژور و مینور
فرق دوقطبی و اسکیزوفرنی
مشکلات رایج ازدواج و راه حل های آنها
رویکرد روانشناسی چیست؟ کدام یک برای شما مناسب تر است؟
افسردگی پنهان یا نفهته چیست و چگونه باید تشخیص داده شود؟
تفاوت پرخاشگری و خشونت (خشم)
نکات درمان افسردگی فصلی
ترس از ارتفاع یا آکروفوبیا چیست و نکات درمان ترس از ارتفاع
افسردگی پس از زایمان و راه درمان افسردگی بعد از زایمان
رفتار درمانی شناختی (CBT) چیست؟ راهنمای کامل
راه های کنار آمدن و درمان افسردگی پس از مرگ عزیزان
تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس
علت مقایسه خود با دیگران چیست؟
آیا افسردگی ژنتیکی است؟
مهرطلبی چیست؟ ریشه ها و راه های درمان افراد مهرطلب
راهکارهای بهبود خواب و کاهش بی خوابی
اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟
روابط بین فردی چیست و چگونه آن را تقویت کنیم؟
اختلال شخصیت مرزی (BPD) چیست؟
چه راه هایی برای درمان فوبیا وجود دارد؟
بمباران عشقی چیست؟ علائم مهم و راه های مقابله با Love Bombing
گسلایتینگ (Gaslighting) چیست؟ علائم، نشانهها و راههای مقابله
9 دلیل که نشون میده به مشاوره خانواده نیاز دارین!
چگونه میتوانیم با احساس تنهایی کنار بیاییم؟
علائم و علل فروپاشی روانی و اینکه چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد؟
درک اضطراب اجتماعی یا همان فوبیای اجتماعی
درمان اعتماد به نفس پایین با 6 راهکار ساده
کنترل کردن کمالگرایی
طرحواره منفی گرایی چیست؟
افسردگی بعد از تعطیلات چرا اتفاق میافتد و چگونه با آن مقابله کنیم؟
نظرات و دیدگاه ها
پاسخ به "نام و نام خانوادگی"