خدمات روان رشد
مشاوره درمان اختلال خواب کودکان
-
دسته بندی: مشاوره کودک و نوجوان
میزان خواب مورد نیاز در طی شبانه روز برای یک فرد بالغ حدود 7 تا 8 ساعت بوده و در کودکان هر چه سن کمتر نیاز به خواب بیشتر است. اختلالات خواب گسترده بوده و به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند ولی بطور کلی اختلال خواب به گروهی از بیماری ها گفته می شود که باعث ایجاد کاهش توانایی فرد در خواب منظم خواهند شد. این اختلال روز به روز مبتلابه بیشتری داشته و در کل دنیا روند رو به افزایشی گزارش شده است. فرد دارای این اختلال خواب باکیفیتی نخواهد داشت و طبیعتا سلامتی او به خطر می افتد. البته این اختلال با چند شب بی خوابی یا آشفتگی در خواب ایجاد نشده و نمی توان گفت که فرد دچار اختلال خواب شده است.
عوامل متعددی در اختلال خواب نقش دارند ممکن است به دلیل استرس، درد و بیماری و سوگ فرد چند شبی خواب منظم نداشته باشد و بعد از گذشت چند روز همه چیز به روال طبیعی بازگردد اما اختلال خواب به فرآیندی می گویند که طی مدت طولانی در شخص نمایان می شود به نحوی که مطابق گزارش فرد مشکل بی خوابی یا نداشتن یک خواب باکیفیت مدت مدیدی است که باعث آزار او شده است.
خدمات تخصصی روان رشد برای رفع مشکلات اختلال خواب کودکان:
- گرفتن نقشه مغزی از کودک
- مشاوره با روان درمان های متخصص کودک
- برگزاری جلسات مشاوره با روانشناس تخصصی کودک
- ارائه گزارشات و روند درمان به خانواده
- پیگیری بعد از درمان
اختلال خواب در کودکان
بی خوابی و دیگر اختلالات مرتبط با خواب فقط متوجه افراد بزرگسال نبوده و در بین کودکان نیز شایع است. باور کردنی نیست که برخی مواقع حتی این اختلال در نوزادان نیز دیده می شود. تحقیقات نشان می دهند که برخی از عوامل در بروز اختلال خواب نقش دارند، مشکلاتی نظیر دشواری های تحصیلی، رشدی، رفتاری، ناهنجاری های وزنی، اجتماعی ، سایر مشکلات سلامتی باعث شده کیفیت و کمیت خواب کودکان تغییر نماید.
در شرایطی که اختلال در خواب کودکان بروز می نماید، هم بر سلامت کودک تاثیر مستقیم دارد هم فضای خانواده را دچار تشنج می نماید و خواب دیگر اعضای خانواده نیز به مشکل می خورد. از این رو درمان اختلال خواب در کودکان و مراجعه به یک متخصص اختلالات خواب کودکان متخصص و حرفه ای بسیار حائز اهمیت است.
انواع اختلال خواب در کودکان
از آنجایی که هر یک از انواع اختلالات خواب باعث تغییر نظم خواب و بیداری شده و عوارض بیشماری دارد حتما به نیاز به درمان دارد. انواع اختلالات خواب شامل موارد زیر است:
-
بی خوابی و کم خوابی
عواملی چون استرس، مشکلات هورمونی و دست انداخته شدن توسط هم کلاسی ها و… باعث بروز این اختلال می گردند. و اگر به موقع درمان واقدام نگردد باعث ایجاد سایر مشکلات از جمله چون عدم تمرکز، اختلال یادگیری و ضعف سیستم ایمنی خواهد شد.
-
پاراسومنیا یا اختلال خواب پریشی
یکی از زیر مجموعه های اختلال خواب در کودکان که باعث ایجاد رفتارهای غیرعادی و حرکاتی عجیب از کودک از جمله مواردی چون دندان قروچه، ناله کردن، فشار دادن فک ها روی هم، شب ادراری، حرف زدن در خواب، کابوس شبانه و… است.
-
اختلال آینه خواب
همان وقفه های تنفسی ایجاد شده در خواب است که بسیار جدی بوده و به هیچ عنوان نباید آن را نادیده گرفت. از عوارض این اختلال کاهش اکسیژن رسیده به بدن فرد و در نتیجه بی خوابی و کم خوابی است .
-
نارکولپسی یا حمله خواب
نارکولپسی (حمله دائم خواب) نوعی حمله است که گاهی بی دلیل و گاهی بدلیل بیماری هایی همچون ام اس ایجاد می شود و گزارش فرد حاکی از اینست که دچار احساس خستگی شده و به خواب فرو رفته و فرد دچار فلج شده و بلافاصله بعد از بیدار شدن امکان حرکت را نخواهد داشت که دراصطلاح به آن بختک گفته می شود.
-
سندروم پای بی قرار
در این اختلال، کودک نیاز به تکان دادن شدید پای خود خواهد داشت. این اختلال گاهی با مورمور شدن و سوزش پا همراه خواهد شد. سندرم پای بی قرار بیشتر در شب ها باعث اذیت فرد شده و از ایجاد شرایط خواب جلوگیری می نماید.
-
اوتیسم و اختلال خواب
این اختلال یکی از اساسی ترین تاثیرات در کودکان اوتیسم است. محققین اثبات کرده اند افراد مبتلا به اوتیسم نسبت به افراد عادی 11 دقیقه دیرتر به خواب رفته و چندین بار در طول شب از خواب بیدار می شوند. و یا در برخی مواقع کودکان اوتیسمی در طول شب بدلیل مشکل آینه خواب یا توقف تنفس چندین بار بیدار می شوند. و پر واضح است که خواب برای کودکان اوتیسم بدلیل جمع شدن انرژی کمتر که نیاز به 15 درصد از خواب بیشتر نسبت به همسالان خود دارند سیار حائز اهمیت است. لازم به ذکر است که این میزان در کودکان عادی 23 درصد از کل خواب می باشد. بهمین خاطر اینکه کودکان اوتیسم یک خواب باکیفیت داشته باشند بسیار مهم بوده و با مواجهه با هر یک از اختلالات خواب در کودکان اوتیسم نیاز است که به کلینیک های جامع سلامت روان مراجعه نمود.
اختلال خواب در کودکان نوپا با چه علائمی شناخته می شود؟
از آنجاییکه اختلال خواب در هر انسانی با هر شرایط سنی بروز کرده و نشانه واکنش بدن به تغییرات عوامل بیرونی و شرایط داخلی بدن است کودکان نوپا نیز اختلال خواب کیفیت خواب و استراحت به اندازه کافی او را تحت تاثیر قرار می دهد. چنانچه یکی از علایم زیر را مشاهده کردید برای ارزیابی و تشخیص میتوانید به متخصصان خواب کلینیک روان رشد مراجعه فرمایید:
- تاب دادن بدن یا کوبیدن سر خود بعد از بیداری
- خروپف نمودن و ایجاد صدا در خواب
- تنفس پرسروصدای کودک
- خوابیدن با دهان باز و نفس دهانی در حین خواب
- احساس خفگی یا سرفه نمودن مکرر حین خواب
- تعریق زیاد کودک در حین خواب
- بیدار شدن به سختی و حالت گیجی بعد از بیدار شدن
- کوبیدن سر خود به اطراف و تاب دادن زیاد بدن بعداز بیدار شدن
- وجود ترس و حالت وحشت زدگی بویژه در شب ها
- ثابت نبودن در محل خواب، بی قراری
- خارج شدن از رختخواب، لگد انداختن و جهاندن دست و پا
علت اختلال خواب در کودکان
عوامل مختلفی از جمله بدکارکردی سیستم عصبی و یا عواملی همچون اضطراب و افسردگی باعث اختلال خواب در کودکان می شود. در واقع سیستم لیمبیک مغز که تعادل هیجانات را بر عهده داشته و نقش مهمی در اضطراب و نیز مرحله رویای خواب دارد در این اختلال دخیل هستند. بنابراین با درمان اضطراب کودک می توان نسبت به درمان اختلال خواب کمک بسزایی نمود.
محققین بسیاری دریافتند که افسردگی های شدید دوران بزرگسالی ریشه در اختلال خواب دوران کودکی داشته است و بنابراین درمان اختلالات خواب در سنین کودکی از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.
تشخیص و درمان اختلال خواب در کودکان
در مرحله نخست باید از این که کودک دچار اختلال خواب است مطمئن شویم . برای این کار بایستی به یک کلینیک تخصصی سلامت روان مراجعه نمود و پس از ارائه شرح حال یا ارزیابی و تشخیص نسبت به انتخاب روش های درمانی مناسب توسط روان درمانگر متخصص خواب اقدام نمود.
درمان های بدون دارو و تکنولوژیک روشی موثر برای تشخیص اختلال خواب در کودکان هستند. اما مهم است که حتما به یک مشاور خواب کودک با تجربه و متخصص مراجعه کنید و از ایشان راهنمایی دریافت کنید.
امروزه یکی از روش های شدیدا موثر برای تشخیص اختلال خواب در کودکان، نقشه مغزی و نوروفیدبک است. با تحلیل و آنالیز نتیجه نقشه مغزی می توان به خوبی با فعالیت مغز را بررسی، به مشکلاتی چون اختلال خواب پی برده و برای درمان این اختلال پروتکل های مناسب طراحی نمود.
بر کسی پوشیده نیست که خواب از مهم ترین نیازهای هر کودک انسانی و فرد بزرگسال است. و هر کودک یا هر فرد باید زمان مشخصی از روز را در خواب سپری نماید. خواب یکی از فرآیندهای پیچیده و پویای بدن است که در اثر فعالیت بهم تنیده چندین اندام درون مغز از جمله ساقه مغز، تالاموس، پیش مغز قاعده ای، غده صنوبری و هیپوتالاموس با یکدیگر ایجاد می شود. برای اینکه این اختلال را در کودک تشخیص دهید، باید به کلینیک روانشناسی کودک در شرق تهران روان رشد مراجعه کنید و با استفاده از خدمات تخصصی مشاوران برتر ما، نسبت به درمان این اختلالات تلاش کنید.
بهترین کلینیک درمان اختلال خواب در کودکان
والدین محترمی که در یک یا چند نشانه از موارد مظرح شده فوق در زمینه اختلال خواب دچار تردید بوده و نگران سلامت کودک خود هستند و درمان نداشتن خواب با کیفیت کودک به درگیری ذهنی ایشان مبدل شده است می توانند به کلینیک روانشناسی تهرانپارس روان رشد مراجعه نموده و ضمن تشخیص با جدیدترین متد روز امریکا در خصوص اختلالات خواب مساله اختلال خواب را برای همیشه درمان و آرامش را به کودک خود هدیه کند.
با مراجعه به این کلینیک اختلال خواب که یکی از مجهزترین و پیشرفته ترین مراکز درمان بدون دارو و تکنولوژیک در تهران می باشد، می توانید از بهترین متخصصین حوزه اختلال خواب کودک، برای درمان کمک گرفته و بنا بر نظر تخصصی ایشان و بسته به شرایط کودک خود از روش های تشخیصی ودرمانی از جمله تکنیک نقشه مغزی و نوروفیدبک بهره مند گردید. در روان رشد میتوانید با برترین متخصص خواب کودکان برای درمان صحبت کنید و برای درمان تخصصی تلاش کنید.
در ادامه مشاوران خواب کودک کاربلد و باتجربه روان رشد که می توانند شکلات اختلال خواب کودکان شما را درمان کنند را معرفی میکنیم.
نظرات و دیدگاه ها