دانستنی های روان رشد

هنردرمانی: راهکاری قدرتمند برای بهبود روانی کودکان به کمک هنر و خلاقیت

  • انتشار: ۱۴۰۲/۰۲/۱۵

  • نویسنده: ادمین روان رشد

  • دسته بندی: کودکان و نوجوان

هنر درمانی یک رویکرد درمانی است که از بیان خلاق برای بهبود سلامت ذهنی، عاطفی و جسمی استفاده می کند و شامل استفاده از گونه‌های مختلف هنری مانند نقاشی، طراحی و مجسمه سازی برای کمک به کودکان برای بیان خود و کار در مورد مسائل عاطفی و روانی است. این رویکرد به ویژه در مورد کودکانی که ممکن است مهارت های کلامی برای بیان کامل خود را نداشته باشند موثر است.

پژوهش‌ها نشان داده است که هنردرمانی به ویژه در کودکان مؤثر است، زیرا راهی ایمن و غیر تهدیدآمیز برای برقراری ارتباط با افکار و احساسات آنها فراهم می کند.

کشیدن نقاشی توسط پدر و کودک

استفاده از هنردرمانی با کودکان در طول سال ها به طور فزاینده ای محبوب شده است و به روش های مختلفی تاثیر بر کودکان تاثیر مثبت می‌گذارد. در این نوشته به بررسی تاثیرات هنردرمانی بر روی کودکان و چگونگی سودمندی آن خواهیم پرداخت. برای دریافت خدمات هنر درمانی میتوانید از خدمات روان رشد بهره مند شوید.

 

هنر درمانی در کودکان راهی برای بیان احساسات و بهبود خود تنظیمی عاطفی

هنر درمانی به کودکان این امکان را می دهد که احساسات خود را در محیطی امن و بدون قضاوت بیان کنند. از طریق استفاده از رنگ ها، شکل ها و تصاویر، کودکان می توانند احساسات خود را بروز دهند، که می تواند به آنها کمک کند تا درک بهتری از آنچه تجربه می کنند به دست آورند. کودکان با یادگیری شناسایی و بیان احساسات خود از طریق هنر درمانی، مهارت های تنظیم هیجانی را بهبود می بخشند. این مهارت ها آنها را قادر می سازد تا به طور موثرتری با استرس، اضطراب و سایر احساسات دشوار کنار بیایند.

هنر درمانی

هنر درمانی چه تاثیری بر افزایش عزت نفس کودک دارد؟

کودکانی که در هنردرمانی شرکت می کنند، اغلب افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس را تجربه می کنند. عمل خلق چیزی می‌تواند فوق‌العاده نیرومند باشد و به کودکان احساس موفقیت و غرور می‌دهد.

علاوه بر این، بازخورد دریافتی از دیگران می تواند حمایت کننده و تایید کننده باشد که باعث افزایش بیشتر عزت نفس می شود. هنر درمانی همچنین فرصتی را برای کودکان فراهم می کند تا مهارت های جدیدی را بیاموزند و به توانایی های خود اعتماد کنند.

بهبود مهارت های ارتباطی از طریق بیان افکار و احساسات

برای برخی از کودکان، برقراری ارتباط کلامی می تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص زمانی که صحبت از بیان احساسات پیچیده یا ظریف باشد. هنردرمانی ابزاری جایگزین برای ارتباط فراهم می کند که به کودکان اجازه می دهد تا خود را به گونه ای بیان کنند که برای آنها احساس راحتی به وجود آورد.

از طریق هنردرمانی، کودکان یاد می گیرند که افکار و احساسات خود را از طریق تصویرسازی بصری که می تواند ابزار قدرتمندی برای بیان خویشتن باشد، به اشتراک بگذارند. وقتی به هنر درمانی ادامه می دهند، کودکان ممکن است راحت تر صحبت کنند و تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

ثبت درخواست مشاوره روانشناسی

درگیر شدن مغز و بهبود عملکرد شناختی

خلق هنر به سطح معینی از عملکرد شناختی از جمله توجه، حافظه و مهارت های حل مسئله نیاز دارد. هنگامی که کودکان درگیر هنر درمانی می شوند، این کارکردهای شناختی را انجام می دهند که می تواند منجر به بهبود عملکرد شناختی کلی شود.

علاوه بر این، هنر درمانی برای کودکانی که تروما یا سایر تجربیات نامطلوب را تجربه کرده اند مفید است. با درگیر شدن در بیان خلاق، کودکان می توانند تجربیات خود را پردازش کرده و شروع به بهبود کنند.

نتیجه: هنر درمانی ابزاری قدرتمند برای بهبود سلامت روان

هنر درمانی ابزار قدرتمندی است که می تواند تاثیرات مثبت زیادی بر سلامت روانی، عاطفی و جسمی کودکان داشته باشد. از طریق این رویکرد، کودکان می توانند تنظیم هیجانی خود را بهبود بخشند، عزت نفس خود را افزایش دهند، مهارت های ارتباطی خود را افزایش دهند و عملکرد شناختی خود را بهبود بخشند. اما برای دریافت بهترین خدمات، خوب است که برای دریافت مشاوره کودک و هنر درمانی به یک کلنیک تخصصی مراجعه کنید.

هنر درمانی ابزاری قدرتمند برای سلامت روان

اگر علاقه مند به بررسی هنر درمانی برای کودک خود و استفاده از انواع تکنیک های هنر درمانی برای کودکان هستید، مهم است که یک هنردرمانگر واجد شرایط را پیدا کنید که تجربه کار با کودکان را داشته باشد. شما و فرزندتان با هم می توانید مزایای این رویکرد درمانی را کشف کنید و در جهت رفاه و بهبودی بیشتر تلاش کنید. در کل، هنردرمانی می تواند برای کودکانی که با مشکلات روانی روبرو هستند، به عنوان یک روش درمانی مؤثر و مفید باشد. دپارتمان کودک و نوجوان کلینیک روان شناسی شرق تهران روان رشد مجهز به بخش هنردرمانی می‌باشد.

اشتراک گذاری مطلب در :

نظرات و دیدگاه ها