اختلال خواب کودکان
ADHD | بیش فعالی و نقص توجه
مشاوره کودک
افسردگی کودک
پرخاشگری کودک
مشاوره نوجوان
مشاوره اوتیسم
مشاوره لجبازی کودک
مشاوره اضطراب کودک
مشاوره اعتیاد بازی کامپیوتری
مشاوره نافرمانی کودک
مشاوره تربیت کودک
مشاوره اختلال یادگیری
نقشه مغزی
بیوفیدبک
مشاوره خارج از کشور
مشاوره با چت
مشاوره در تلگرام
مشاوره در واتساپ
مشاوره تلفنی
مشاوره در روبیکا
اختلال خواب در بزرگسالان
مشاوره افسردگی
مشاوره فوبیا و ترس
مشاوره اضطراب
مشاوره دو قطبی
مشاوره وسواس فکری
مشاوره پانیک
مشاوره اعتماد به نفس
مشاوره اعتیاد
مشاوره جنسی
مشاوره ازدواج
مشاوره طلاق
مشاوره خیانت
مشاوره ازدواج مجدد
مشاوره عاطفی
بازی درمانی
هنر درمانی
کاردرمانی
گفتار درمانی
دارو درمانی
روان درمانی
روان پزشکی کودک
روانپزشکی نوجوان
مشاوره تحصیلی کودکان
مشاوره تحصیلی کنکور
استعدادیابی کودکان
ثبت نام / ورود
021 77736200
شماره تماس جهت نوبت دهی
دانستنی های روان رشد
انتشار: ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
نویسنده: ادمین روان رشد
دسته بندی: کودکان و نوجوان
این مقاله توسط نیلوفر الیاسی از نظر تخصصی بررسی و تایید شده است
بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) و اوتیسم (ASD) دو اختلال عصبی رشدی هستند که به دلیل علائم مشترکی که با یکدیگر دارند، ممکن است با یکدیگر اشتباه شوند. هر دو این اختلالات میتوانند در توانایی ارتباط و توجه کودکان تاثیر بگذارند. اما تفاوت های اساسی نیز با یکدیگر دارند و یک فرد میتواند هر دو آن ها را داشته باشد.
به همین دلیل در روان رشد تصمیم گرفتیم در این باره به صورت تخصصی و حرفه ای توضیح دهیم و تفاوت بیش فعالی و اوتیسم را بررسی کنیم. همچنین ارتباط و نحوه تشخیص این مورد را هم بررسی میکنیم. پس اگر میخواهید فرق بین این دو مورد را بدانید، با ما همراه باشید. اختلالات طیف اوتیسم یا ASD مجموعه ای از اختلالات رشدی هستند که می توانند بر مهارت های زبانی، رفتار، معاشرت و توانایی یادگیری فرد تاثیر بگذارند. اما ADHD یک بیماری رایج است که می تواند در میزان تمرکز، بی حرکت ماندن یا فکر کردن قبل از اقدام یک فرد تاثیر گذار باشد.
یکی از تفاوت های اصلی بین اوتیسم و ADHD این است که اوتیسم یک اختلال اجتماعی و ارتباطی است، در حالی که ADHD یک اختلال توجه و رفتار است. تفاوت های بین بیش فعالی و اوتیسم خصوصا در سنین کم می تواند کمی سخت باشد، اما در ادامه برخی از فرق های عمده و اصلی بین آن ها را بررسی میکنیم.
یکی از انواع تفاوت بیش فعالی و adhd، نحوه توجه کردن است. دقت کنید که کودک چگونه به چیزهای مختلف توجه میکند. کودکانی که به اختلال بیش فعالی و نقص توجه مبتلا هستند، در توجه به چیزی در طولانی مدت مشکل دارند و به راحتی حواس آن ها پرت می شود. اما از آن طرف، کودکانی اوتیسم دارند، به چیزهایی که دوست ندارند، توجه نمی کنند و روی چیزی خاص که دوست دارند تمرکز کنند.
یکی از بهترین راه های تشخیص این مورد، توجه کردن به مشق های مدرسه کودکان است. کودکی که ADHD دارد، در تمرکز و توجه کردن به همه درس ها و موضوعات مشکل دارد، اما کودک مبتلا به اوتیسم، تمرکز بالایی روی موضوعات مورد علاقه خود دارد و ممکن است نتواند روی موضوعاتی که دوست ندارد تمرکز کند.
یکی دیگر از تفاوت های بین اوتیسم و بیش فعالی نحوه ارتباطات است که هر دو این مشکل را دارند اما مشکلات برقراری ارتباط در بین کودکان مبتلا به بیش فعالی و اوتیسم به شکل های مختلفی بروز کند.
به طور کلی کودکان اوتیستیک، در بیان افکار و یا احساسات خود مشکل دارند و برقراری تماس چشمی برای آن ها سخت است. آن ها عموما شروع کننده تعاملات اجتماعی نیستند و ممکن است به آنها پاسخ ندهند. به طور کلی آن ها آگاهی اجتماعی کمتری نسبت به اطرافیان خود دارند. اما این را نیز در نظر بگیرید که ممکن است درباره موضوعی که به آن علاقه دارند، ساعت ها صحبت کنند.
مشکلات ارتباطی کودکان ADHD کمی متفاوت است. آن ها ممکن است بی وقفه صحبت کنند و زمانی که شخص دیگری در حال صحبت کردن است، صحبت های او را قطع کنند و تلاش کنند تا مکالمه را تحت سلطه خود درآورند. اما ممکن است تفاوت اوتیسم و بیش فعالی در این زمینه به همین سادگی نباشد و یا حتی با اختلالات دیگر همراه شده و تشخیص را کمی سخت تر کند.
یک کودک مبتلا به اوتیسم، تکرار را دوست دارد. برای مثال او ممکن است ایده یک غذای تکراری را در رستوران مورد علاقه خود دوست داشته باشد و یا به یک شی یا لباسی خاص وابسته شود. وقتی این تکرار و روتین ها تغییر میکنند، آنها ممکن است ناراحت و آشفته شوند و این یکی از انواع فرق اوتیسم و بیش فعالی است.
اما کودکی که بیش فعالی دارد، ممکن است دوست نداشته باشد کاری را دوباره و دوباره انجام دهد. آن ها میتوانند به سرعت از ساختار و روتینی که باب میل آن ها نیست خسته شوند. مثال آن، ساختار مدرسه و درس است که باعث خستگی آن ها میشود و نمیتوانند روی آن تمرکز کنند. آن ها نیاز به تنوع دارند و بدون آن ممکن است علاقه خود را از دست بدهند.
طبق تحقیقات انجام شده در ایالات متحده، تقریبا 8.4% کودکان و به طور میانگین، 2.5% بزرگسالان به اختلال بیش فعالی و حدودا 1.6 درصد از کودکان و یک درصد از بزرگسالان به اوتیسم مبتلا هستند. جالب است بدانید که ممکن است اختلالات رشدی بسیاری از این افراد در طول زندگی تشخیص داده نشود. با توجه به این آمار و ارقام، مهم است که در صورت شناسایی هر رفتار خاص و متفاوتی از سمت کودک، به سرعت برای تشخیص صحیح و شروع روند درمان آن ها تلاش کنید. اما چگونه؟ با بررسی علائم آن ها:
برخی از علائمی که پزشک هنگام تشخیص ممکن است به آن ها توجه کند شامل موارد زیر میشوند:
اگر نگران هستید که کودکتان هر یک از این دو اختلال و یا هر دو را دارد، حتما برای راهنمایی تخصصی و اطمینان از درست بودن تشخیص فرق بیش فعالی با اوتیسم، باید از یک فرد حرفه ای راهنمایی بگیرید. پزشک در این زمینه از کودک و والدین سوالاتی را میپرسد و علائم او را بررسی میکند و سپس تشخیص نهایی را اعلام میکند. در روان رشد، شما میتوانید به بهترین پزشکان در این زمینه مراجعه کنید و از آن ها راهنمایی بگیرید.
دقت کنید که امکان این نیز وجود دارد که یک فرد همزمان هم به اختلال طیف اوتیسم و هم به اختلال بیش فعالی مبتلا باشد. به همین دلیل نیز اهمیت بالایی دارد که از یک فرد متخصص در این زمینه راهنمایی بگیرید تا به شما کمک کند فرق اوتیسم با بیش فعالی را بدانید و این اختلالات را در کنار یکدیگر شناسایی کنید.
درمان اوتیسم و بیش فعالی هر دو با هدف بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا و کمک به آنها برای رسیدن به حداکثر پتانسیل خود انجام میشود. فرق بین اوتیسم و بیش فعالی در نحوه درمان و رویکرد درمانی مناسب برای آن ها نیز مشخص میشود.
امیدواریم در انتهای این مقاله، متوجه تفاوت اوتیسم و adhd شده باشید. انتخاب درمان مناسب برای هر فرد باید توسط متخصصان با تجربه و با توجه به شرایط و نیازهای فردی انجام شود. برای دریافت راهنمایی های لازم برای درمان صحیح این اختلالات و دریافت بهترین نتیجه، باید از افراد حرفه و متخصص مشاوره دریافت کنید. در روان رشد می توانید با پزشکان برتر در ارتباط باشید و برای درمان تلاش کنید.
اشتراک گذاری مطلب در :
مطالب پیشنهادی روان رشد
چرا سلامت روان کودک مهم است؟ 5 توصیه برای بهبود آن
۱۴۰۲/۱۲/۱۷
از بازی درمانی چه میدانید؟ بازی ابزار طبیعی ارتباط با کودک
چگونه به سوالات کودک پاسخ دهیم؟ 7 راهکار برای مواجه شدن با سوالات کودکان
هنردرمانی: راهکاری قدرتمند برای بهبود روانی کودکان به کمک هنر و خلاقیت
پرخاشگری در کودکان: انواع آن و علل پیدایش
نقشه مغزی یا QEEG و کاربردهای آن
شایع ترین و مهم ترین مشکلات روانی در کودکان
روانشناسی نوجوانان: رایج ترین مشکلات روانی در نوجوانی
علت پرخاشگری در کودکان اوتیسم چیست؟
اختلال دو قطبی در کودکان
بررسی اختلال یادگیری در کودکان و راهکار های آن
اختلال لکنت زبان در کودکان چیست؟
اختلال رشد عقلانی چیست ؟
زمان طلایی برای شناسایی رفتار پرخاشگرانه کودک بشناسیم؟
علت و درمان ترس از تاریکی در کودکان
تفاوت اختلال سلوک با بیش فعالی
کمبود کدام ویتامین باعث بی خوابی در کودکان میشود
دلیل پرخاشگری نوجوانان و نحوه رفتار درست با آنها
انواع فوبیاهای مخصوص کودکان و نوجوانان
بیش فعالی در دختران و پسران به چه صورت است؟
تفاوت افسردگی در کودکان با افسردگی بزرگسالان
نشانههای اعتیاد نوجوانان و روش برخورد با آن
نکات کنترل استرس بازگشت به مدرسه
درمان اضطراب جدایی کودکان در مدرسه
استرس امتحان چیست؟ علائم، علت و درمان اضطراب امتحان
اختلال دیسلکسیا: علل، علائم و روش درمان نارساخوانی
نظرات و دیدگاه ها
پاسخ به "نام و نام خانوادگی"