خدمات روان رشد

روان درمانی و مشاوره کودک و نوجوان

  • دسته بندی: دپارتمان کودک و نوجوان

روان درمان گر یا مشاور کودک نوجوان کیست؟ روان درمانگران کودک و نوجوان متخصصان روان بسیار ماهر و آموزش دیده ای هستند که با کودکان و نوجوانان و والدین یا مراقبان آنها که درگیر مشکلات جدی سلامت روان هستند کار می کنند.

مشاوران و روان درمان گران کودک و نوجوان چگونه کار می کنند؟ آنها به عنوان بخشی حیاتی از تیم‌های متخصص روان شناسی به طور خاص با مشکلات روان شناختی مختص سنین کودکی و نوجوانی (2 تا 18 سال) مشغول ارزیابی، بررسی و درمان ابعاد سلامت و مشکلات سلامتی این رده سنی هستند و با خانواده‌ها، مراقبان و شبکه‌های حرفه‌ای اطراف آنها کار می‌کنند. روان درمانگران کودک و نوجوان ممکن است کودکان و جوانان را به صورت جداگانه یا با سایر اعضای خانواده ببینند و می توانند از این روابط و همچنین روابط با مراقبان و متخصصان برای کمک بیشتر بهره بگیرند. کار همزمان با والدین یا مراقبان کودکان در درمان بخش مهمی از رویکرد روان درمانی کودک است.

روان درمانی کودک و نوجوان نیازمند طی کردن یک دوره تخصصی تحت نظارت سوپرویژن در این حوزه می باشد و خانواده ها و والدین باید دقت کنند که کودک و فرزند خود را دست هرکسی نسپارند. روان درمانی کودک و نوجوان بر اساس رویکردها و در قالب های مختلفی مثل بازی درمانی و یا رفتار درمانی انجام شود. در این حوزه آموزش فرزندپروری به والدین هم کاربرد فراوانی دارد.

کودکان و نوجوانان مبتلا به مشکلات شدید و طولانی مدت سلامت روان ممکن است به افراد و موقعیت‌هایی واکنش نشان دهند که درک نمی‌کنند و نمی‌توانند کنترل کنند. احساسات آنها می تواند افراطی باشد و اغلب از طریق رفتار آنها و در روابط مشکل ساز بیان می شود. این مشکلات اغلب در رابطه با جلسات درمانی هم به چشم می خورد، بنابریان متخصص کودک و نوجوان باید با توجه به شرایط کودک و خانواده او را مخورد ارزیابی و درمان قرار دهد.

رویکرد روان‌درمانگران کودک و نوجوان به دنبال بررسی کردن به احساسات، رفتارها و روابط دشوار است تا به کودکان، نوجوانان و خانواده‌هایشان کمک کند تا خود و مشکلاتشان را درک کنند. آنها آموزش می بینند تا به دقت مشاهده کنند که یک کودک یا نوجوان ممکن است از طریق رفتار و بازی خود چه چیزی را به صورت غیرکلامی نشان می دهد.

روان درمانگران کودک و نوجوان آنها را قادر می سازد تا با این افکار بسیار آزاردهنده کار کنند و روابط خود را با کودکان و نوجوانان ایجاد و حفظ کنند تا به آنها کمک کنند تا تجربه خود را درک کنند. احساسات مبهم، ترس، پرخاشگری، عصبانیت یا هیجانات منفی دیگر را می توان به تدریج به جای عمل، در قالب کلمات بیان کرد. در نتیجه کودک می تواند شروع به بیان احساسات خود به روش های کمتر مخرب کند و شروع به بازگشت به روند طبیعی رشد کودکی کند، بنابراین ممکن است کمتر احساس اضطراب کنند، توانایی بیشتری برای یادگیری داشته باشند و برای حفظ دوستی ها مهارت های بهتری را یاد بگیرند.

بر اساس پژوهش های صورت گرفته، مشاوره و روان درمان کودک- نوجوان برای مشکلات زیر می تواند بسیار مفید و موثر باشد:

  • افسردگی

  • اختلالات اضطرابی و رفتاری (مثل پرخاشگری، رفتارهای تکانشی و خودجرحی و ...)

  • اختلالات شخصیتی

  • مشکلات یادگیری

  • اختلالات مرتبط به دفع و خوردن

  • مسائل مرتبط به رشد

اشتراک گذاری در :

نظرات و دیدگاه ها